graphic[1]
De la arcadele de aur ale lui McDonald la acolada Nike, logo-urile sunt o parte integrantă a identității de brand a unei companii.
Sunt, daca vreti, cum vom identifica o companie și ce sentiment ne trezeste acesta. Logo-urile pot deveni chiar icoane culturale, cum ar fi „I Love NY” logo-ul lui Milton Glaser sau o declarație de moda elitista precum un ceas Fussion.
Un logo este o expresie importantă a brand-ul și modul în care doriți consumatorii să se simtă despre asta și poate avea un impact puternic asupra relatiei client – companie.
Noțiuni de bază de branding

Intr-o piata supra-aglomerata, consumatorii dvs. acceseaza un de brand și dupa cum il percep pe aceasta prin logo-ul sau: poate fi diferentiator cheie pentru a câștiga clienți fideli și stimularea veniturilor. Gândiți-vă la lupta pentru cota de piata intre Coca-Cola și Pepsi, Uber și Lyft, sau Apple și Microsoft pentru a numi doar câteva. Fiecare companie are o personalitate foarte distincta si promisiunea de ceea ce le oferă și ceea ce vă așteptați de la ei. Se spune că ești la fel de bun ca ultimul succes, construirea unei puternice și plăcute identitati de brand poate face diferenta într-o lume în care consumatorii au atât de multe opțiuni și cel mai recent produs nu poate fi decat un pretext de promovare.
Există mulți factori care contribuie in a avea un brand puternic. De exemplu, menținerea unui mesaj coerent și nu complentativ, va consolida imaginea pentru consumatori și le va dezvolta încrederea. Consumatorii vor ști la ce nivel se afla brandul si pot simti daca au facut o alegere bună. Nu spun insa ca un brand nu trebuie să se adapteze cu vremurile și reinventeze ca să rămână pe piata. Un brand poate și ar trebui să evolueze, dar trebuie să rămână adevărat la ceea ce înseamnă în centrul său. Când brandurile se abat de la acel nucleu de imagine, ele pot avea probleme și mai ales pot pierde clienții și vânzările.

Evitarea de identitate greșită

Logo-ul joacă un rol-cheie în conceptul public vizual și în mod constant reprezintă brand-ul. Numele companiei dumneavoastra, culori, fonturi și sunt de asemenea importante. Aceste elemente vin împreună pe cartile de vizita, ambalaje de vânzare cu amănuntul, site-ul, și alte destinații de plasare pentru a comunica cine esti si ce reprezinti. De exemplu, marul de la logo Apple reflectă modul în care doresc să ne gândim la ei și evoca un răspuns emoțional instantaneu. O mustață falsa de culoare roz pe o masina este un mesaj de bun-venit, capricioasă și distractiva care parca spune: „Asta este Lyft Taxi”. Pentru un serviciu de călătorii, senzația de siguranță și confortabil este critică. Un mar de argint este atribut rece și modern importante pentru o companie de tehnologie. Chiar dacă Apple logo-ul apare de multe ori în culorile curcubeului, negru, argintiu sau alb, vei ști ce este și cine este. Atât Lyft si Apple au logo-uri distinctive și ușor de identificat care ajuta la conturarea identităților lor de brand puternice.
Ce face un logo bun?

În cartea sa „Love Logo Design”, designerul grafic David Airey explorează caracteristicile logo-uri eficiente. Desenele cele mai de succes se ridice în timp și poate deveni chiar icoane culturale. Airey subliniază că logo-ul Kellogg nu sa schimbat tot ce multe în peste un secol, pentru că întruchipează multe din calitățile unui logo bine conceput.

Potrivit Airey, un logo bun este:

Simplu și ușor de recunoscut
Relevante pentru afacerea dvs. și ceea ce faci
Timeless și nu va ieși din stil rapid
Unic și diferențiază brand-ul de firma
Usor de retinut, chiar cu doar o privire rapidă
Suficient de versatil pentru a lucra în medii diferite și dimensiuni

Tipuri de Logos

În timp ce posibilitățile de design sunt nelimitate, logo-uri se încadrează în șase tipuri de bază. Alina Wheeler conturează în cartea de identitate sa Proiectare Brand:

1. inscripție: Un tratament de text a numelui

Exemple: Google, Virgin, Coca-Cola, Netflix

2. Lettermark: Unul sau mai multe litere din numele

Exemple: HP, AP (Associated Press), YMCA, Facebook

3. Emblema: Numele companiei și o formă sau imagine

Exemple: Audi, sud-vest, Puma, țintă

4. marcă Pictorial: Un simbol sau pictogramă

Exemple: Firefox, Shell, Starbucks, Major League Baseball

5. marca simbolic: o formă abstract sau simbol

Exemple: Nike, Mercedes-Benz, Toyota

6. Caractere: o persoană sau de animale

Exemple: Kentucky Fried Chicken, Michelin, Masini de plantat
Alegerea Logo dreapta

Companiile cheltuiesc o multime de bani pe branding pentru a se asigura că proiectează imaginea corecta. Toyota a petrecut cinci ani în curs de dezvoltare abstract de formă ovală logo-ul lor. Chiar și după ce a petrecut o mulțime de timp și bani, nu orice efort de branding se dovedește a fi un succes.
Angajarea unui designer fara experienta si mai ales in spiritul unor „reduceri de cheltuieili” este cel mai prost prim pas pe care il poate un antreprenor pentru firma sa.

Deoarece logo-ul dvs. este o parte importanta a afacerii dumneavoastră, veți dori să lucreze cu un logo designer profesionist care are o experiență de branding. Înainte de a se angaja un designer, deși, cred că despre compania dvs. și tipurile de clienți pe care încercați să ajungă. Luați în considerare atributele sau personalitatea companiei dumneavoastră. Vrei sa fi vazut la fel de inovatoare, de incredere, prietenos, sau inteligent, sau o combinație a tuturor acestor? Face unele de cercetare în alte companii din industrie și a vedea ce tipuri de logo-uri doriți, în general.