De ce htpps si cum te ajuta in afacerea online

Paginile criptate https sunt mai sigure si previn atacurile hackerilor asupra datelor confidentiale stocate, inclusiv faimoasele cookies. Ca utilizator poate nu te intereseaza prea mult acest lucru (desi ca mijloc de preventie pentru propriile date ar fi bine sa o faci) dar proprietarii de website-uri deja resimt acest lucru in ranking (google deja de anul trecut a declarat oficial ca are in vedere si https ca element definitoriu pentru ranking.) si mai nou in inter-relationarea cu utilizatorii. Browserul Google Chrome de la inceputul anului are o noua masura de securitate vizibila pentru orice utilizator care mentioneaza modul de criptare al website-ului vizitat (https sau nu) dar si alte elemente de siguranta date legate de existenta sau nu a acestei criptari sigure https. In mod cert si celelalte browsere vor relationa in aceeasi masura cu privire la criptare sigura a paginilor de website si tocmai de aceea, ca proprietar de website (blog, magazin online, magazin de prezentare, aplicatie) trebuie sa ai in vedere o trecere la https in viitorul apropiat.
Vrei sa afli cum se dezvolta afacerile online? Citeste articolul nostru: Vanzarile au murit, sa traiasca vanzarile

Ai facut deja criptarea https? Nu este suficient daca nu ai facut si o verificare SEO pentru erori de pagina de genul 302 sau chiar 404. Poti apela la noi pentru un audit SEO post-criptare SSL, completeaza formularul de mai jos

Exista doua modele de criptare pentru paginile HTTPS de obicei: SSL ( Secure Sockets Layer ) cea mai folosita dintre cele două protocoale securizate pentru a cripta comunicații – si TLS (Transport Layer Security). Ambele foloesc sistemul „asimetric” Public Key Infrastructure (PKI). Se folosește pentru a cripta comunicațiile cu două „chei”, o cheie „publica” și o cheie „privata”. Orice cominicatie criptata cu cheia publică poate fi decriptata doar de cheia privată, și vice-versa.
Cheia „privata” ar trebui să fie păstrate strict protejate și ar trebui să fie folosita numai de proprietarul respectivei chei. la webigte-uri cheia privată rămâne în siguranță pe serverul de web. Pe de altă parte, cheia publică este destinata să fie distribuita public si oricine trebuie să fie capabil să decripteze informații care au fost criptate cu cheia privată.

Iti oferim GRATUIT o evaluare personalizata pentru website-ul tau cu privire la implementarea https a criptarii SSL. Afla cum, daca citesti in continuare.

Cum influenteaza pe vizitatorii website-ului tau certificatul SSL?

Browserul Google Chrome detine peste 70% din piata asa ca este clar de ce trebuie sa il avem in vedere atunci cand suntem proprietari de website. Orice utilizator Chrome este atentionat de existenta SSL (criptare https) pentru orice website vizitat, iar bara verde va deveni o cerinta obligatorie daca vrei sa sa iti pastrezi sau de ce nu chiar cresti numarul vizitarilor tai.
Un certificat SSL ofera siguranta si clientilor tai care viziteaza website-ul tau dar iti ofera siguranta si tie prin insasi existenta criptarii in fata atacurilor hacker-ilor.
Si nu uita ca pe website-ul nostru poti lectura si despre nivelurile de dezvoltare in cadrul comertului online: DEZVOLTAREA MARKETINGULUI ONLINE SI UNDE TE REGASESTI TU?

Toate conexiunile realizate prin protocoale HTTP obișnuite sunt în „text simplu” și poate fi citite de orice hacker care reușește să pătrundă în conexiunea dintre browser-ul dvs. și site-ul web. Acest lucru prezintă un pericol clar în cazul în care „comunicarea” este pe un formular de comandă și include detaliile cardului de credit sau numărul de securitate socială. Cu o conexiune HTTPS, toate comunicațiile sunt criptate în siguranță. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă cineva a reușit să rupă în conexiunea, ei nu ar fi în măsură decripta oricare dintre datele care trece între tine și site-ul web. E ca si atunci cand cineva iti asculta ilegal telefonul: daca vorbesti intr-o limba necunoscuta celui care te spioneaza nu poate sa inteleaga ce comunici deci nu il ajuta cu nimic.
Avantajele majore ale unui certificat HTTPS sunt:

  1. Informațiile despre si pentru clienți, cum ar fi numere de card de credit, sunt criptate și nu pot fi interceptate
  2. Vizitatorii pot verifica daca sunteți o afacere înregistrata si sigura, mai ales daca dețineți domeniul
  3. Clienții sunt mai susceptibili de a avea încredere și de a achiziționa de la site-uri care utilizează HTTPS

Stii articolul nostru CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE UN CLIENT SI UN CUMPARATOR?

Implementarea https pentru afacerea ta online, cum se face?

Prima etapa si cea mai simpla varianta este sa activezi un certificat SSL si sa il implemetezi pe domeniul tau. Administratorii de gazduire a website-ului tau te pot ajuta (daca exista bine inteles un suport real, daca nu iti recomand sa schimbi furnizorul). Poate fi contra cost sau NU dar trebuie sa o faci. Apoi incepe corvoada. Toate link-urile existente pe motorul de cautare Google (sau oricare altul) sunt momentan indexate pe model http. Ca sa updatezi intreg site-ul in modul de criptare https trebuie sa apelezi la o serie de activitati SEO:
– creeaza-ti o redirectionare in htacces catre https. Astfel orice utilizator care acceseaza un backlink cu http va fi directionat catre https. Poti verifica redirectionarea pe orice platforma redirect checker sau chiar pe pagespeed google.
– redirectionarea ajuta foarte mult la SEO pentru ca Google considera ca exista dublura de continut (cu posibile penalizari drastice) daca se poate accesa si http si https website-ul tau.
– incearca sa modifici back-link-urile tale interne cu https dar cauta sa le modifici si pe cele externe daca poti.
– pentru o finalizare eficienta a trecerii la https recomandam un audit SEO exact pe acest punct de criptare ssl. Exista programe speciale care fac crawling pe intregul tau website si iti ofera date exacte cu privire la posibilele erori (404 – nu exista pagina, 302 – redirectionare temporara) erori care iti scad rankingul google ulterior, daca persista.
– activeaza in cadrul uneltelor google de web si domeniul https. Dupa cum spuneam Google vede fiecare domeniu http si respectiv https ca fiind doua website-uri diferite asa ca nu poti „lega” http-ul vechi cu noul https in cadrul uneltelor Google dar poti realiza pentru fiecare un domeniu diferit.
Vrei sa afli despre tendintele in comertul online? Citeste articolul nostru TENDINTE COMERT ONLINE: SHOWROOMING SI WEBROOMING

Elemente de detalii care influenteaza SEO website

Nu uita ca pentru google noul format https este ca un domeniu nou. Chiar daca Google are index pentru website-ul tau, orice informatie de pe http trebuie sa fie autorizata in modul https. De exemplu: link-urile de la imagini sau media in general trebuie sa fie https, altfel apar erori in consola si ulterior pot aparea penalizari Google.
Nu uita si de backlinkuri sa le updatezi acolo unde poti, sau foloseste redirectionarea catre https. Apropo, ai citit articolul nostru inclusiv cu un video de prezentare SEO, ESCROCHERIE? SAU CUM PRACTICA OMOARA TEORIA.
Updatarea se poate face manual (daca sunt putine linkuri) sau automat prin module/plugin-uri instalate pe CMS-ul website-ului tau: Wordpres, Prestashop, Opencart, Magento etc.
Aici intervine si vechea problema a platformelor putin dezvoltate, dar fiecare isi duce crucea cum poate si mai ales cat poate.
Https te poate ajuta si pe facebook: aplicatiile canvas sunt acceptate de facebook doar daca au sursa https. Un alt motiv pentru ca pe viitor sa implementezi https.
Citeste si despre cum poti posta automat pe Facebook prin platforma noastra: POSTARI AUTOMATE IN GRUPURILE FACEBOOK

Te ajutam sa implementezi corect certificatul SSL

Iti oferim trei variante de colaborare:

  1. consiliere exclusiv in domeniul de implementare https.
  2. audit SEO pentru finalizare implementarii https. Daca completezi formularul primesti si un link video confidential cu model Audit SEO pentru un website cunoscut, pentru a avea termeni de comparatie
  3. servicii complete (full service) de implementare https.

Pentru orice varianta alegi, sau dar daca doresti mai multe informatii te rugam completezi formularul de contact de mai jos si vei primi o evaluare GRATUITA personalizata pentru website-ul tau pentru implementare https.

Pachetele pornesc de la 60 euro per luna cu minim 3 luni de colaborare

Concluzii despre criptarea https pentru promovarea online

  • Sporirea Numărului vizitatorilor duce la Loializarea website – ul tau – atunci când clientul / vizitator necesită introducerea de date de cont cu datele personale pentru a intra în site – ul web, un certificat SSL este tot ce ai nevoie pentru a proteja informațiile de client / vizitator. Acest lucru îmbunătățește și mai mult încrederea cu clienții prin site – ul web. Video marketingul este cea mai noua tendinta de atragere clienti, citeste prezentarea noastra care contine bineinteles si un videoclip
  • Certificatul SSL mareste rankingul google – Un site web atunci când protejat cu un certificat SSL oferă o verificare completă a identității de afaceri , care ajută în continuare Google să înțeleagă că site – ul protejează datele clienților. De asemenea, ajută clienții să înțeleagă că identitatea de afaceri a fost de asemenea verificată, ceea ce ofera mai multa încredere. Acest lucru ajută la îmbunătățirea clasamentului google pentru site – ul tau.
  • Protejează Informațiile – Orice informație sau tranzacție care intră și iese prin site – ul ar trebui să fie dotata cu o protecție perfectă. Site – urile atunci când protejate cu SSL asigură că informațiile pe care clientul vi va trimite și le primeste sunt bine criptate.
  • Asigura cresterea veniturilor – În cazul în care afacerea dvs. este la inceput, criptarea SSL este un punct de vedere vizual pentru vizitatorii să se transforme în clienți. Si website – ul SSL protejat este un punct de atractie care ajută clienții, să înțeleagă că ei și informațiile lor sunt bine protejate.
  • NU ESTE OBLIGATORIE DAR NECESARA – Certificarea https prin protocol SSL ajuta foarte mult afacerea online. Google nu cere obligatoriu certificare dar este clar necesara pentru o mai buna performanta SEO si in relatia directa cu clientul

Poti insa descoperi comportamentul vizitatorilor cand acceseaza website-ul tau daca aplici ce se explica in articolul nostru STIATI CA WEBSITE-URILE VA POT FILMA?

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.