Google a realizat un update motorului de cautare incepand cu data de 21 aprilie 2015, o data cu expansiunea tot mai agresiva a tehnologiei smart device. Studiile Google aratau ca peste 60 % din utilizatorii motorului de cautare, accesau paginile de pe un device mobil (tableta sau smartphone).

Astfel cei de la Google au facut un anunt care a trimis multe site-uri in revizie generala. Odata cu data de 21 aprilie 2015, politica de Google Ranking s-a modificat, urmand ca paginile care nu au implementata tehnologia „mobile friendly”  adica, optimizarea site-ului pentru variantele de mobile, tableta si telefon, risca sa ajunga a fi uitate printre ultimile pagini ale Google, determinand astfel un trafic foarte scazul al site-ului. Mai mult de atat, indiferent de popularitatea site-ului, Google va sanctiona site-ul daca acesta nu indeplineste conditiile de mobile friendly, iar tracking-ul sau nu va mai fi inregistrat, urmand a fi aruncat treptat in uitare.

 

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a va pastra pozitia in Google Ranking si a profita de aceste noi reglementari:

1. Verificati daca site-ul dumneavoastra este optimizat corect conform politicii mobile-friendly, pentru verificare accesati https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

2. Scrieti in text box-ul aparut adresa site-ul dvs, preferabil cu „www” ex: „www.optimbirou.ro”

3. Chiar daca site-ul d-voastra este optimizat mobile-friendly se prea poate sa va apara un mesaj cu o serie de erori temporare. Nu ezitati sa ne contactati pentru Consultanta GRATUITA la office@optimbirou.ro.

4. Daca site-ul dumneavoastra nu este optimizat mobile-friendly puteti apela la Consultanta noastra GRATUITA iar ulterior puteti cere o oferta de implementare a modului aferent.