Imprimantele 3D deja sunt un vis aievea pentru multi vizionari, fiind disponibile si in Romania la pachet cu garantie, cursuri de utilizare, service.

Pana acum cativa ani nu gaseai decat kit-uri pe care nu puteai sa le montezi decat daca aveai cunostiinte tehnice temeinice dar chiar si asa puteai avea mari surprize ca dupa ce montai imprimanta sa ai mari deficiente in printarea calitativa sau chiar in initierea procesului de imprimare. Ulterior garantia iti era acordata doar la nivel international, asa ca daca aveai probleme trebuia sa o trimiti la furnizor in strainatate, ajungand ca transportul sa fie mai mare decat valoare propiu-zisa a acesteia.

In prezent, deja au inceput sa apara si firme care ofera imprimante 3D functionale, garantate de furnizorul roman, fie ca sunt montate in romania ori in strainatate. Nu putem discuta insa de o solutie „take-away”, ulterior achizitionarii utilizatorul avand sigur nevoia unor indrumari si suport tehnic promt si ultra-specializat.

Exista in Bucuresti o astfel de firma, care se numeste PRINTXYZ srl, care incerca sa acopere atat nevoia de imprimante cat mai ales de mentenanta si consilieprusai31[1]re a cumparatorilor de astfel de tehnologii. Presedintele acesteia, d-nul Marius Dobra, ne-a declarat ca momentan afacerea are scopul unui hobby, dar care in scurtul viitor va ajunge o importanta ramura de deschidere a dorintelor si asteptarilor micilor tehnicieni.

Iar pentru acest viitor, cei doi parteneri de viata: Anca si Marius Dobra au inteles ca se merita sa isi sacrifice din timpul lor pentru a-i invata mai ales pe cei mici ce inseamna o imprimanta 3D. Cursurile lor pentru elevi au avut un caracter gratuit, dar au trezit un exceptional interes din partea acestora. „Nici nu iti inchipui ca multumita sufleteste eram cand vedeam cate un prichindel de clasa a 5, care poate avea multe absente la scoala, dar care era captivat de orele de pregatire pentru imprimante 3D si mai ales atunci cand  ajungea sa se implice in proiectarea 3D a unor modele complexe de printat.”, spune d-na Anca Dobra.

Concluzia este tot a acestei distinse doamne: „Avem o generatie tanara minunata, care daca ajunge sa fie stimulata cand si cum trebuie poate deveni o certitudine pentru viitorul Romaniei, fie ea peste zeci de ani.”

Bucurati-va si voi de minunile tehnologice ale printarii 3D vizitand site-ul producatorului roman: www.printxyz.ro